Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka pieczone w rękawie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
sok z cytryny
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka pieczone w rękawie

Pierś z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Każdą natrzyj sokiem z cytryny, odrobiną pieprzu i soli. Przygotuj ziołową przyprawę: 2 łyżki oliwy zmieszaj z suszonym tymiankiem, rozmarynem i bazylią. Piersi natrzyj ziołami i odstaw w chłodne miejsce na godzinę. Mięso umieść w rękawie do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C około 45 minut. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika, rozetnij rękaw, posyp posiekaną natką pietruszki. Wstaw je znów do piekarnika jeszcze na 15 minut, żeby kurczak ładnie się przyrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.02.2017 17:55
smaczne mięsko
jagoda5913 14.02.2017 00:48
fajne mięsko
agnieszka214 13.02.2017 19:51
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak