Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 100 g
marchewka 1 szt
natka pietruszki 3 łyżeczki posiekanej
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
cebula szalotka 1 sz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
cukier 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną obrać z wierzchnich listków, przekroić na połówki, wyciąć części twarde.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Pokroić kapustę na małe kawałki i włożyć do malaksera lub kielicha blendera.
Dodać obraną i pokrojoną na pół szalotkę.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na średniej tarce.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
4
Do kapusty dołożyć pokrojoną natkę pietruszki, przyprawić pieprzem i solą. Wlać olej rzepakowy.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty foto
5
Wszystko rozdrobnić malakserem.
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty foto
6
Dodać startą na tarce marchewkę.
Krok 6 - Surówka z czerwonej kapusty foto
7
Wymieszać i przyprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać jako przystawkę do drugiego dania.
Krok 7 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 15.02.2017 00:13
Pyszna :)
edytazaw89@wp 14.02.2017 08:31
Wygląda pysznie
Łukasz15 13.02.2017 22:37
Super surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak