Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z garnka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże suche 7 gram
mąka pszenna 4 szklanki
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
woda ciepła 2 szklanki
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z garnka

Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wyłóż ciasto na stolnicę i wyrabiaj przez kilka minut. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 40 minut.
Piekarnik wraz z garnkiem i pokrywką nagrzej do 220 C. Garnek wyjmij z piekarnika i włóż ciasto.
Wierzch ciasta natnij nożem. Garnek przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika. Piecz przez 35 minut w temp 200 C. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy przez następne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.02.2017 14:06
świetny przepis
Motorek 14.02.2017 08:16
najlepszy domowy
benka 12.02.2017 21:02
Pyszny chlebek.
Grazyna0211 12.02.2017 13:34
fajny przepis
Patrycja33 12.02.2017 00:23
wyglada bardzo apetycznie
norweska20 11.02.2017 23:58
Apetyczny wypiek
Bernadeta1 11.02.2017 20:54
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak