Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marynacie pieczone w piekarniku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 7 szt
udka kurczaka 7 szt
miód płynny 3 łyżki
musztarda ok 3 łyżki
jogurt ok 3/4 op
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
olej
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marynacie pieczone w piekarniku

Mięso umyć i osuszyć. Dość obficie obsypać solą i pieprzem. Miód musztardę i jogurt połączyć i obtoczyć w masie mięso. Oprószyć ulubionymi ziołami. Zakryć folią i odstawić na noc do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki przełożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i skropić olejem. Przykryć folią aluminiową na ok 20 min. następnie ją zdjąć i piec do miękkości ok 30-40 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.02.2017 10:27
wyglądają bardzo smacznie
Bożena Matuszczyk 12.02.2017 00:47
Apetyczne i kuszące;)
Konczi 11.02.2017 16:46
Lubie takie udka :) Pysznie wyglądają :)
agaK. 11.02.2017 15:10
Fajne są:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak