Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 1/2 kg
czosnek ok 3 szt
ketchup ok 6 łyżek
majonez 3 łyżki
cebula 2 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta duża
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z piekarnika

Mięso myjemy, dzielimy na kawałki i oprószamy solą i pieprzem. Ketchup łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz doprawiamy do smaku pieprzem cayenne.
Polewamy żeberka i obtaczamy je w ketchupowej masie. Przykrywamy folią i odstawiamy np. Na noc do lodówki.
Wykładamy mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Cebule kroimy w krążki i przekładamy nią mięso.

Pieczemy ok 80 minut w 190-200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.04.2017 07:24
smaczne żeberka
Janina 10.02.2017 16:18
Fajne mięsko, bardzo lubię;))
katarzynka455 10.02.2017 11:53
Ja też bardzo lubię i żeberka i taką surówkę:)))
Renataj 10.02.2017 11:49
Uwielbiam:) A do tego surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką lub ananasem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak