Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe z pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

200 g białego sera półtłustego
3/4 szklanki mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli
5 suszonych pomidorów z zalewy
garść startego sera długodojrzewącego
pieprz
2 łyżki pesto z rukoli

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe z pesto

Ser rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do niego mąkę, jajko i sól, zagniatamy ciasto. Jeśli się bardzo klei, podsypujemy mąką. Z ciasta formujemy wałek, z którego wycinamy 2 cm kluski. Leniwe wrzucamy do osolonej, gotującej wody i gotujemy około minutę od wypłynięcia. Odcedzamy i mieszamy z pesto, z pokrojonymi pomidorami, posypujemy serem. Leniwe można jeszcze potraktować świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.02.2017 20:48
Smaczny obiadek
KORAL 09.02.2017 18:46
Fajnie wyszły :)
Ania321 09.02.2017 16:42
wygląda pysznie :)
Wiktoria29 09.02.2017 16:32
zjadłabym...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak