Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zarzucajka

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 600 gram
golonka wieprzowa 1 szt (bez skóry i kości)
boczek wędzony 300 gram
ziemniaki 60 dkg
kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
mąka pszenna 1 czubata łyżka
sól 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zarzucajka

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, a następnie dodać je do wrzącej, osolonej wody. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Gotować półtorej godziny.
Krok 1 - Zarzucajka foto
2
W międzyczasie przygotować warzywa: ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić warzywa do wywaru i gotować pół godziny.
Krok 2 - Zarzucajka foto
3
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i pokroić ją na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Zarzucajka foto
4
Dodać kapustę do zupy i gotować 20 minut.
Krok 4 - Zarzucajka foto
5
Dodać majeranek oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 5 - Zarzucajka foto
6
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiano. Następnie wrzucić boczek do zupy, a na tłuszczu, który się wytopił, przygotować zasmażkę (dodać mąkę i cały czas mieszając podsmażyć na złoty kolor). Dodać zasmażkę do zupy. Nalać zupę na talerze, dodać kawałki mięsa, na którym się gotowała.
Smacznego :)
Krok 6 - Zarzucajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 09.02.2017 13:06
Bardzo fajny przepis.
Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:47
pierwszy raz słyszę o takiej zupie,wygląda na apetyczną
agaK. 09.02.2017 09:04
Dobra, fajna:)
Łukasz15 08.02.2017 22:47
Ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak