Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie pieczarkowym.
Pieczarki obrać zetrzeć na tarce (grube oczka)
2.
Cebulę pokroić w kosteczkę,
3.
Na patelni rozgrzać oliwę zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć przez ok. 10 min.co jakiś czas mieszając aż pieczarki odparują .Dolać wody w zależności ile potrzebujemy sosu.
4.
Wówczas je posolić,dodać lubczyk pieprz oraz masło wymieszać i smażyć jeszcze ok. 5 minuty
5.
Gotowy sos pieczarkowy zrobić według przepisu na opakowaniu i zagęścić pieczarki (czyli sos ).
6.
Wlać śmietanę doprawić jeszcze do smaku.
7.
Jajka obrać i włożyć do sosu.
8.
Ponownie zagotować i zdjąć z ognia.
Podawać z ziemniakami.