Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie pieczarkowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pieczarkowy

pieczarki 300 gr
cebula 1 szt. większa
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/4 łyżeczki.

dodatkowo

jajka ugotowane na twardo 8 szt
sól szczypta
sos pieczeniowy 1 paczka
śmietana 30% 100 ml

Porada

Można dodać poszatkowanej natki pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie pieczarkowym.

1.
Pieczarki obrać zetrzeć na tarce (grube oczka)
2.
Cebulę pokroić w kosteczkę,
3.
Na patelni rozgrzać oliwę zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć przez ok. 10 min.co jakiś czas mieszając aż pieczarki odparują .Dolać wody w zależności ile potrzebujemy sosu.
4.
Wówczas je posolić,dodać lubczyk pieprz oraz masło wymieszać i smażyć jeszcze ok. 5 minuty
5.
Gotowy sos pieczarkowy zrobić według przepisu na opakowaniu i zagęścić pieczarki (czyli sos ).
6.
Wlać śmietanę doprawić jeszcze do smaku.
7.
Jajka obrać i włożyć do sosu.
8.
Ponownie zagotować i zdjąć z ognia.
Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.02.2017 21:43
Warto takie jedzenie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak