Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś zapieczony cytryną i brukselką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
brukselka 150 gram
olej kokosowy do spryskania
cytryna 1/2 sztuki
Czosnek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś zapieczony cytryną i brukselką

Podgotowałam brukselkę, popryskałam olejem kokosowym. Blaszkę wyłożyłam folią. Dałam brukselką, która doprawiłam pieprzem i czosnkiem, na wierzch położyłam łososia (delikatnie go skropiłam cytryną, ułożyłam plastry cytryny) Piekłam 20-25 min 140 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.03.2017 18:35
takie jedzonko to moje smaki, pyszne
A_Ka 08.02.2017 13:56
zapraszam często u mnie gości te danie
adelajda 08.02.2017 11:01
chętni spróbuję
MagdalenaIC 08.02.2017 10:06
Pysznie :)
agaK. 07.02.2017 22:10
Kocham tę rybę i bym się nie oparła daniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak