Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 200 gram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
pieczarki 100 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska

Mięso kroimy w grubszą kostkę. Paprykę, pieczarki, cebulę, papryczki chilli w plasterki. Przekładamy wszystko garnka, zalewamy wodą tak aby przykryła wszystkie składniki. Przykryć i gotować 40-50 minut. Fasole odcedzić na sitku, pomidory rozdrobnić blenderem na gładką masę. Dodać składniki do garnka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.03.2017 18:36
smaczne jedzonko
Ewelina1991 08.02.2017 11:27
smaczna zupka
Franciszek 08.02.2017 00:45
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak