Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karczku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 10 plastrów
pieczarki ok 15 szt
marchew 1 szt
czosnek 3-4 ząbki
cebula 2 szt średnie
ziele angielskie
masło
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karczku

Marchew obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki lub dowolnie. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i marchew, razem udusić. Przestudzić, dodać ok 1/2 drobno pokrojonej cebuli. Oprószyć tartą bułką i doprawić do smaku.
Plastry karczku rozbić tłuczkiem i natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Przy brzegu każdego z plastrów położyć farsz i zwinąć w roladkę.
W garnku lub rondlu do duszenia mięsa rozgrzać olej i zasmażyć roladki zawinięciem do dołu. Dodać resztę pokrojonej cebuli. Chwilę razem smażyć, podlać wodą, dodać ziele angielski i dusić aż odparuje woda. Często obracając. Chyba że potrzebujemy sos to dusimy i zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.02.2017 14:01
Lubię takie mięsko.
Iwusia 07.02.2017 23:15
ale wypasione mięsko :)
cukiereczek 07.02.2017 20:00
idealne na obiad do pieczonych ziemniaczków i surówki
IKrakowianka 07.02.2017 19:02
bardzo fajne roladki
Wiesława1 07.02.2017 17:30
Super propozycja
katarzynka455 07.02.2017 17:04
dziękuję:))
Agnieszka-87-25 07.02.2017 16:39
ależ dobroci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak