Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane mięsem

Połowę jednej piersi mielimy razem z paprykami oraz czosnkiem, dokładnie wyrabiamy masę, dodajemy sól, paprykę słodką, pieprz, bułkę. Resztę filetów kroimy na duże części i rozbijamy młotkiem na cieniutki kotlet. Każdy rozbity plaster lekko solimy i na brzegu układamy porcje farszu zwijamy w rulon. Smarujemy naczynie żaroodporne olejem i wkładamy roladki przykrywamy folią aluminiową i pieczemy godzinę w temp. 170 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby się lekko ozłociły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2017 15:40
W składnikach są jajka a w opisie ich brakuje
berys18 25.01.2017 19:53
smaczny pomysł
Mniam 25.01.2017 11:33
Bardzo fajne roladki, na pewno bardzo smaczne :)
Wacław 25.01.2017 09:44
pyszne roladki,moje smaki :-)
Edith85 25.01.2017 09:35
chętnie bym zjadła takie roladki
Ewelina1991 25.01.2017 09:11
pyszne roladki
Łukasz15 24.01.2017 22:27
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak