Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe zawijaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
jajko 4 szt
kotlet mielony 5 szt
pieczarki ok12 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz
naleśniki
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1/2 szkl
mąka
sól
Dodatki:
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe zawijaski

Zmiksować jajka z mlekiem, wodą i mąką. Mąki dodać tyle by powstało ciasto o konsystencji lekko kwaśnej śmietany. Posolić.
Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni.
Kotlety rozgnieść albo przekręcić przez maszynkę do mięsa. Pieczarki opłukać, pokroić w plastry i przesmażyć na oleju. Przesmażone pieczarki przestudzić i dodać do przemielonych kotletów. Trzy jajka usmażyć i dodać do pozostałych składników. Pietruszkę opłukać, pokroić i dodać do farszu. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowanym farszem smarować każdy naleśnik, zwinąć w roladkę i przekroić na dwie albo trzy części. Panierować w roztrzepanym jajku z łyżką wody, w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.01.2017 19:54
super zawijaski
Ada-Gaba 25.01.2017 16:52
fajna propozycja
kasia.s 25.01.2017 12:44
Smakowite :)
w mojej kuchni 25.01.2017 11:11
smaczne jedzonko...
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 09:21
Super przepis na roladki;)
Ewelina1991 25.01.2017 09:12
wyglądają apetycznie
Barbara13 24.01.2017 22:38
Ciekawe roladki
Wiesława1 24.01.2017 21:32
Świetna propozycja
edytazaw89@wp 24.01.2017 21:14
Wygląda pysznie
wwwiolka 24.01.2017 21:12
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak