Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową.
Kotlety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym rozbić natrzeć solą ,pieprzem i czosnkiem granulowanym .Zostawić na 15 min .Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do miski do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą.Kotlety obtaczać w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z oby dwu stron na gorącym oleju. Kotlety układamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
2.
Mielone podsmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni. Kotlety można również dać na patelnie i piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.