Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szk
woda letnia 0,5 szk
drożdże 20 g
olej 3 yżki
sól i pieprz

Farsz

salami 10 dag
cebula czerwona 1 szt
oliwki zielone 10 szt
ser żółty 10 dag
ketchup łagodny 3 łyżki
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami i oliwkami

Drożdże pokruszyć i zalać letnią wodą, wymieszać. Dodać mąkę, olej, sól i wyrobić. Ciasto odłożyć do wyrośnięcia. Salami, cebulę i oliwki pokroić na plasterki, ser zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować i posmarować ketchupem. Następnie ułożyć salami, cebulę oraz oliwki. Całość posypać serem oraz bazylią.
Piec 15 minut w temperaturze 210 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.06.2017 13:07
Pyszna propozycja :)
Motorek 26.01.2017 14:18
smaczna pizza
Janina 24.01.2017 16:18
Najlepsza domowa;))
AZgotuj 24.01.2017 13:54
smaczna , nigdy się nie nudzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak