Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe musli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1/2 szk
płatki jaglane 1/2 szk
wiórki kokosowe 5 łyżek
siemię lniane 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
orzechy włoskie siekane 3 łyżki
migdały siekane 3 łyżki
miód płynny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe musli

Płatki owsiane i jaglane oraz wiórki kokosowe wymieszać. Dodać miód i ponownie wymieszać, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać około 15 minut w temperaturze 190 stopni do zarumienienia się płatków, od czasu do czasu mieszając. Płatki przełożyć do miski, dodać rodzynki, orzechy, migdały oraz siemię lniane.
Podawać z jogurtem oraz ulubionymi owocami. Można polać odrobiną miodu.
Płatki przechowywać w zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 24.01.2017 13:51
Pyszne śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak