Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z pesto paprykowo-pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
papryka czerwona 2 szt.
pomidory 2 szt
ząbki czosnku 5 szt
orzechy laskowe 1/2 szkl.
ocet winny 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bułka pełnoziarnista 1 mała
papryczka chili 1/2 szt. mała
oliwa z suszonych pomidorów 1/2 szkl.
parmezan starty 1/2 szkl.
suszone pomidory 1/2 słoika
sól i pieprz

Porada

Ja często robię więcej sosu i dokładam go do wielu potraw, jako sos do kurczaka, na kanapki a nawet prosto ze słoika smakuje wybornie. Aby przechować sos dłużej, po przełożeniu do słoika wlej na wierzch oliwę i zakręć

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pesto paprykowo-pomidorowym

Papryki przekrój na pól oczyść z nasion,pomidory również przekrój na pół. Papryki,pomidory,3 ząbki czosnku skrop na blasze oliwą, posyp sola i pieprzem i ew. cukrem i piecz w nagrzanym do 200st piekarniku, gdy skóra na paprykach będzie czarna wyjmij warzywa, paprykę przełóż do woreczka, zamknij ja a następnie zdejmij skórkę. Przełóż warzywa do blendera, wyciśnij ząbki pieczonego czosnku, dodaj uprażone orzechy, namoczona bułkę i resztę składników. Zmiksuj i ew. dodaj sól i pieprz. Ugotuj makaron a'l dente i wymieszaj z sosem. Podawaj zaraz po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.01.2017 15:37
bardzo lubię
agaK. 24.01.2017 12:42
Wczoraj robiłam spagetti po długim czasie:)
Aleksandra/Olcia 24.01.2017 12:25
wygląda apetycznie
jagoda5913 24.01.2017 12:14
super pomysł
iskierka.ag 24.01.2017 12:01
Super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak