Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w Ziołach Prowansalskich.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 70 dkg
woda zimna 1 szkl
olej 1/2 szkl
cukier 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyzka
majeranek 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w Ziołach Prowansalskich.

1.
Wszystkie składniki wraz z pokrojoną w prążki cebulą zagotować ,gotować tak 20 min,Śledzie opłukać ,oczyścić ,osuszyć i pokroić w paseczki szerokie na około 2 - 3 cm,pokrojone śledzie zalać gorącą zalewą i ponownie gotować jeszcze około 15 - 20 min. Po ugotowaniu włożyć w chłodne miejsce.Śledziki są najlepsze po 2 - 3 dniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:20
Lubię takie.
Bożena Matuszczyk 24.01.2017 21:43
Dziewczyny ciesze sie że przepis sie Wam spodobał;)
iskierka.ag 23.01.2017 23:24
Pyszności :) Na pewno skorzystam z przepisu :D
Habibi 23.01.2017 22:58
Podobnie robię w majeranku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak