Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 15-20 szt
ogórki kiszone 4-6 szt
majonez ok3 łyżki
śmietana 1-2 łyżka
cebula 1/2 szt
jaja 4-5 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami

Pieczarki, ogórki, cebulę drobno pokroić i wymieszać. Majonez połączyć ze śmietaną (śmietanę można pominąć). Dodać do ogórków i pieczarek. Razem wymieszać i doprawić do smaku.

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połowy.
Podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.01.2017 15:48
lubię ta przygotowane jajka
Bożena Matuszczyk 23.01.2017 13:49
Pysznie przyrządzone jajka .Ślicznie podane.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak