Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cieciorką, suszonymi pomidorami i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 6 szt
pomidory suszone w zalewie 1 słoiczek
cieciorka konserwowa 1 puszka
ser feta 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cieciorką, suszonymi pomidorami i fetą

Płaty śledziowe wyjąć z zalewy i namoczyć w zimnej wodzie na parę godzin, zmieniając co najmniej raz wodę. Śledzie osuszyć i pokroić na małe kawałki, tak samo skroić suszone pomidory. Wsypać odsączoną cieciorkę i wymieszać, doprawiając pieprzem. Na końcu dodać kostki sera i zalać oliwą spod suszonych pomidorów. Sałatka można jeść jak smaki się przegryzą, po paru godzinach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.02.2017 21:48
Noo po prostu rewelacja
Krystyna32 23.01.2017 10:00
bardzo apetyczne śledzie
gosia56 23.01.2017 09:38
smaczny śledzik;)
Babeczka35 23.01.2017 07:34
Ciekawa propozycja.
adelajda 22.01.2017 21:34
Na pewno dobra :)
bogusia 82 22.01.2017 21:20
Pyszne śledziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak