Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka ok 50 dag wieprzowej
cebula 3 szt
jabłko 2 szt
czosnek 1-2 ząbki
mąka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątrobę umyć i pokroić na podłużne kawałki. Oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące albo tartej bułce. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodać pokrojoną cebulę i pokrojone jedno jabłko. Drugie jabłko kroimy np w ósemki. Wszystko oprószyć przyprawą kuchenną albo solą. Można trochę podlać wodą i poddusić.
Wątróbkę wyjąć obłożyć cebulką i udekorować jabłkiem.
Wątróbkę można pokroić na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 00:47
Piękna dekoracja ,smakowite danie.;)
Wacław 02.02.2017 19:04
pysznie się prezentuje :-)
cukiereczek 02.02.2017 08:40
jak apetycznie podana
dodi 01.02.2017 14:01
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak