Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 litry bulionu warzywnego
pół małej główki kapusty włoskiej
biała część małego pora
2 średnie marchewki
2 małe korzenie pietruszki
2 ząbki czosnku
1 szklanka zielonej soczewicy
kawałek ulubionej kiełbasy
płaska łyżeczka majeranku
1 łyżka natki pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą

Soczewicę płuczemy i gotujemy około 20 minut, do miękkości. Pietruszkę, marchewkę, czosnek i por kroimy w cienkie plasterki, kapustę szatkujemy. Wszystkie warzywa smażymy na maśle na średnim ogniu, około 5 minut. Całość zalewamy bulionem, dorzucamy ugotowaną soczewicę, doprawiamy solą, majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy 15 minut. Kiełbasę kroimy w słupki, smażymy (można spróbować bez oleju) i dorzucamy do zupy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak