Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy mielone nadziewane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 800 gr
parówki cienkie 5 szt
żółty ser 5 plasterków
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
bułka namoczona w mleku
jajko szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy mielone nadziewane

Do mięsa mielonego dodaje jajko, pokrojoną w kosteczkę cebule,przyprawy odciśnięta z nadmiaru ,mleka bułkę.
Wszystko dokładnie mieszam.
Parówki i plasterki sera kroje na pół.
Parówki obwijam serem,
Z farszu mielonego formuje klopsy które rozpłaszczam nakładam na każdym parówkę owiniętą serem dokładam jeszcze trochę farszu ponownie formując klopsy, które obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju
Podaje z ziemniaczkami i warzywami lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.02.2017 11:31
Dziękuję.;)
gusia1000 31.01.2017 23:15
Dobre takie.
agaK. 31.01.2017 17:13
Fajne swojskie danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak