Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie na słono

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gram
serek kanapkowy biały 100 gram
pesto kilka łyżek
łosoś wędzony plastry kilka łyżek
ogórek zielony 1/2 sztuki
białko do smarowania 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie na słono

Ciasto francuskie rozwałkować, wycinać prostokąty. Z części z nich wyciąć mniejsze prostokąty. Rozgrzać piekarnik do 220 st. C. Prostokąty układać na paszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nich układać prostokąty z wyciętym otworem. Posmarować białkiem. Piec około 15 minut to uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić chwilę ciasto i nakładać serek, pesto i plastry łososia. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Układać do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 01.02.2017 09:39
fajna przekaska
Urszula Świeca 30.01.2017 22:06
Pomysłowe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak