Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy nadziane szpinakiem i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 700 gr. wieprzowo - wołowe
ser mozarella 2 szt
szpinak mrożony 450 gr
ząbki czosnku 2 + 2 ząbki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
kajzerka 2 sztmle
mleko 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziane szpinakiem i mozzarellą

1. Szpinak rozmrażamy odciskamy cześć wody wkładamy na patelnie i podsmażamy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą ,pieprzem ,podsmażamy do wyparowania wody ,bułki namaczamy w mleku aż zmiękną następnie odciskamy i wkładamy do mięsa ,dodajemy jajko pokrojoną w drobną kosteczkę cebule,przyprawę kucharek, pieprzu ,soli do smaku i 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,wszystko dobrze wymieszać.
2.
Tak przygotowane mięso dzielimy na porcje , z każdej porcji formujemy placek na którym nakładamy szpinak ,na szpinak plasterki sera mozzarella, lepimy klops,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.Dekorujemy pietruszką zieloną . Podajemy z ziemniakami i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.02.2017 09:05
smaczne jedzonko
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 22:14
Wszystkim serdecznie dziekuje;)
gusia1000 30.01.2017 18:52
Dobry obiad.
IKrakowianka 30.01.2017 17:30
fajny pomysł na klopsiki
Agnieszka-87-25 30.01.2017 15:42
dobre klopsy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak