Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z garnka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 750 gram
woda letnia 500 ml
drożdże 25 gram
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z garnka

Wszystkie składniki przekładamy do miski. Wyrabiamy ciasto, wstawiamy do lodówki na noc ( U mnie 8h, ale podobno po 3 jest już ok). Wkładamy do nagrzanego naczynia żaroodpornego, smarujemy białkiem i do piekarnika 220 stopni 30 minut pod przykrywką i później 20 min bez.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 30.01.2017 13:16
Prosty chlebek, wygląda dobrze:)
Habibi 30.01.2017 12:19
swoją przygodę z pieczeniem chleba zaczynałam od wypieków z garnka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak