Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japoński sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 4 tabliczki
serek mascarpone 2 sztuki
jajko 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Japoński sernik

Rozpuścić czekoladę na parze wodnej, odstawić żeby lekko wystyglo. Oddzielic żółtka od białek. Żółtka utrzeć dodać do nich serek mascarpone i zmiksować, dodać biała czekoladę. Ubić białka na sztywna pianę i małymi porcjami dodać do masy ,mieszając delikatnie łyżka. Forme wyłożyć papierem do pieczenia a z zewnątrz owijamy folia aluminiowa. Ciasto ma sie piec w kapieli wodnej, wiec forme wstawiamy w wieksza blache do pieczenia. Wlewamy wody tak aby zakrylo pol formy. Albo postawic na czyms tak aby bylo nad blacha z woda. Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Przez 15 min pieczemy w temp 170 stopni, zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy jeszcze 30 min. Nie otwierać piekarnika przez pierwsze 15 min. Wyjąć jak wystygnie w piekarniku,odstawić na noc do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 05.06.2017 22:03
ciasto pysznosci
Margo1 01.02.2017 09:56
Takiego nie jadłam
A_Ka 30.01.2017 16:42
niestety nie zdążyłam :( za szybko zjedli
Krzysztof15 30.01.2017 14:56
Pysznie wygląda
Wiesława1 30.01.2017 14:48
pyszna propozycja
Futka 30.01.2017 13:10
Wspaniały serniczek :)
jan_mag 30.01.2017 12:51
Bardzo zachęcający!
agnieszka214 30.01.2017 12:49
kuszacy kawałek poporosze
Habibi 30.01.2017 12:18
szkoda, że nie ma zdjęcia w przekroju :)
dodi 30.01.2017 12:08
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak