Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
bulion warzywny 2,5 litra
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarenek
ocet 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Buraki dokładnie umyć , owinąć w folię aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok 1,5 h w temp 190 stopni do miękkości.
Krok 1 - Barszcz czerwony  foto
2
Upieczone buraczki obrać i pokroić na plasterki.
Krok 2 - Barszcz czerwony  foto
3
Przygotować bulion warzywny a następnie go odcedzić żeby był czysty.
Krok 3 - Barszcz czerwony  foto
4
Do czystego bulionu wrzucić buraczki i gotować 10-15 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodać przyprawy.
Krok 4 - Barszcz czerwony  foto
5
Cebulkę obrać posiekać i zeszklić na maśle , dodać do barszczu . Zdjąć z ognia i zostawić na noc. Na następny dzień barszcz podgrzać dodać ocet i przecedzić. Można doprawić jeśli potrzeba solą i pieprzem.
Krok 5 - Barszcz czerwony  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak