Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa na wywarze warzywnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 75 dag
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa na wywarze warzywnym

Wykonanie:
Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić i udusić do miękkości razem z posiekaną cebulą z dodatkiem 1 łyżki masła. Warzywa obrać, pokroić, zalać litrem wody i ugotować wywar. Z mąki i masła przygotować zasmażkę i rozprowadzić zimnym wywarem. Ugotowaną dynię zmiksować, połączyć z zasmażką i wywarem bez warzyw, doprawić solą do smaku, po czym zaciągnąć śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.01.2017 07:53
bardzo lubię
bertpvd 29.01.2017 18:12
pyszna zupa
Laila2786 29.01.2017 17:33
super zupa, uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak