Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane pieczone na blasze nad ogniskiem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kiełbasa 1/2 krążka
mąka pszenna 5 łyżek

Porada

Placki można polać jogurtem typu Grecki a jak ktoś nie lubi to śmietaną niskoprocentową.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane pieczone na blasze nad ogniskiem.

1.
Ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na tarce ,do ziemniaków zetrzeć również cebule i czosnek,dodać jajko,sól ,pieprz przyprawę w płynie a także pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać mąkę, całość dobrze wymieszać.
2.Z tak przygotowanego ciasta smażymy placki na blasze. Takie jak kiedyś nasze babcie smażyły na piecu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.01.2017 21:22
Muszą być smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak