Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona czerwona kapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 300 gram
masło klarowane 2 łyżki
miód 1 łyżka
daktyle kilka sztuk
woda 100 ml
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona czerwona kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę przekroić na połowy i wykroić twardą część.
Krok 1 - Smażona czerwona kapusta foto
2
Kapustę poszatkować na drobne paseczki.
Krok 2 - Smażona czerwona kapusta foto
3
Opłukać pod bieżącą wodą.
Krok 3 - Smażona czerwona kapusta foto
4
Dodać masło klarowane , miód i cynamon.
Krok 4 - Smażona czerwona kapusta foto
5
Smażyć około 10 minut.
Krok 5 - Smażona czerwona kapusta foto
6
Dodać daktyle lub rodzynki, wymieszać. Podawać jako przystawkę lub dodatek do obiadu.
Krok 6 - Smażona czerwona kapusta foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.01.2017 08:47
bardzo dobra
jagoda5913 29.01.2017 12:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak