Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pieczarki w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
sól 1/4 łyżeczki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
mąka pszenna 1/4 szkalnki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 szczypta
olej do smażenia 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pieczarki w panierce

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić na połówki i oprószyć solą.
Krok 1 - Smażone pieczarki w panierce foto
2
Pieczarki obtoczyć w mące.
Krok 2 - Smażone pieczarki w panierce foto
3
Następnie jajko rozkłócić z niewielką ilością przyprawy Kucharek i pieprzu.
Krok 3 - Smażone pieczarki w panierce foto
4
Obroczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Smażone pieczarki w panierce foto
5
Smażyć na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru.
Krok 5 - Smażone pieczarki w panierce foto
6
Odwrócić i smażyć na złoty kolor z drugiej strony.
Krok 6 - Smażone pieczarki w panierce foto
7
Smażone pieczarki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło jako przekąskę lub dodatek do obiadu.
Krok 7 - Smażone pieczarki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 28.01.2017 19:33
apetycznie wygląda
agnieszka214 28.01.2017 19:29
takie pieczareczki pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak