Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta mocno grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 1/2 kg
pieczarki 10-12 pieczarek
grzyby suszone ok 10 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta mocno grzybowa

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania.
Grzyby zalać wrzątkiem na ok 10 min i wypłukać dodać do kapusty. Grzyby można pokroić. Posolić dodać liść laurowy,ziele angielskie i gotować. Pieczarki i marchew zetrzeć albo drobno pokroić
Cebulę drobno pokroić i lekko podsmażyć dodać przygotowane pieczarki i marchew. Razem chwilę dusić. Dodać do kapusty, doprawić do smaku i gotować do miękkości. Doprawić najlepiej świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.01.2017 10:29
pychota polecam
Wafelek2601 27.01.2017 19:04
Pyszna ta kapusta
Bernadeta1 27.01.2017 18:10
smaczna kapusta
agnieszka214 27.01.2017 17:51
lubie pyszne kapustki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak