Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z podsmażaną cebulką i zrazami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa gyros ok 1 łyżeczka
woda 3-4 łyżki
cebula 1 szt
rosół ok3 szkl
sól
pieprz
mąka
sos pieczeniowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podsmażaną cebulką i zrazami

Do mięsa wbić jajko, dodać wodę bułkę tartą i doprawić przyprawami do smaku. Zarobić mięsną masę i formować z niej zraziki i obtaczać w mące.
Cebulę drobno pokroić i oprószyć obficie mąką, przesmażyć na rozgrzanym oleju i podlać rosołem energicznie mieszając. Dodać sos pieczeniowy. Doprawić do smaku. Jeśli trzeba zagęścić mąką.
Przygotowane zraziki obsmażyć na patelni dodać do sosu i chwilę razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.01.2017 15:12
Do tego dal nie porcja ziemniaków tłuczonych i surówka :D Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak