Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe roladki w ketchupowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok40 dag
ser żółty ok 4 plastry
cebula 1 szt
ketchup ok 1 1/2 szkl domowego
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
mąka pszenna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Małe roladki w ketchupowym sosie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze plastry. Plastry mogą być różnej wielkości. Rozbić mięso dość mocno tłuczkiem. Oprószyć lekko solą i pieprzem a później ziołami. Można też oprószyć tylko ziołami.
Ser pokroić w słupki i układać na przygotowanych mięsnych płatach. Każdy zwinąć w roladkę, zabezpieczyć troszkę przed wypłynięciem sera, obtoczyć w mące i zasmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla oprószyć ziołami i podlać wodą albo bulionem.
Cebulę obrać i drobno pokroić dodać do roladek. Dodać też ketchup i doprawić przyprawami i koncentratem do smaku.
Dusić do miękkości sprawdzając by nie przywarło do rondla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.01.2017 22:59
Smakowite roladki.;)
RenataZ-et 27.01.2017 16:16
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak