Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok60 dag
kapusta biała 1 szt średnia
cebula 2 szt
grzyby suszone ok10 szt
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona w kapuście

Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby opłukać i dodać do garnka.
Mięso pokroić na potrzebne mam kawałki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać do kapusty. Na pozostałym na patelni tłuszczu lekko zrumienić drobno pokrojoną cebulę i dodać do rondla. Posolić dodać liście laurowe i gotować. Zakwasić koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.01.2017 20:09
polecam,robię podobnie
Konczi 27.01.2017 15:13
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak