Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z Bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół głowki
seler naciowy 2 łodygi
marchew 2 sztuki
jabłko 0,5 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
żurawina suszona 2 garście
płatki migdałowe 2 garście
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jogurt grecki 3 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z Bakaliami

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno poszatkować i wrzucić do miski.
Krok 1 - Surówka z Bakaliami foto
2
Łodygi selera naciowego pokroić w drobne plasterki, dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z Bakaliami foto
3
Pora pokroić w krążki i dodać do selera i kapusty.
Krok 3 - Surówka z Bakaliami foto
4
Następnie dodać jabłko i marchewkę starte na tarce, doprawić solą i pieprzem , wymieszać z jogurtem greckim.
Krok 4 - Surówka z Bakaliami foto
5
Na koniec dodać żurawinę suszoną, migdały, wymieszać , przed podaniem posypać koperkiem.
Krok 5 - Surówka z Bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.01.2017 13:19
bardzo smaczna
Wafelek2601 26.01.2017 12:19
Lubię takie surówki
Marta Ryżek-Kalkowska 26.01.2017 12:14
SMACZNIE I ZDROWO.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak