Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na pieczonych buraczkach z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1/2 kg
jabłko winne 4 szt.
bulion drobiowy 2 szklanki
grzyby suszone 10 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
Pieprz czarny Prymat w młynku 5 ziarenek
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziarenek
cukier do smaku
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
fasola Jaś 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na pieczonych buraczkach z fasolą

Wykonanie:
Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.01.2017 21:40
pyszne i ładne
Konczi 10.01.2017 19:54
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak