Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
ryż 1 woreczek
kapusta biała 4 garście
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
pomidor 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
natka selera 1 mały pęczek
koper świeży 1 pęczek
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapustą

Ryż gotujemy na półtwardo, kapustę parzymy, por kroimy w krążki, mieszamy składniki ze sobą. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą. Solimy do smaku i pieprzymy. Mokrymi dłońmi formujemy podłużne kotlety, następnie obsmażamy na złoto. Pomidory blendujemy ze skórką, przekładamy do garnka, dodajemy 2 litry wody, listki laurowe, ziele angielskie, koper, natkę selera, 1 łyżeczkę soli. Wkładamy kotlety i gotujemy przez 30 minut. Podajemy w towarzystwie zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.01.2017 14:47
Muszę kiedyś zrobić, bo nie jadłam takich.
Barbara13 10.01.2017 20:52
Pyszne kotleciki
Olga_SK 10.01.2017 20:49
Pyszna propozycja!
Beatris 10.01.2017 16:58
Apetyczne kotleciki, mniam :)
RenataZ-et 10.01.2017 16:31
bardzo smakowicie wyglądają
Agnieszka-87-25 10.01.2017 16:15
bardzo smaczne są
Wiktoria29 10.01.2017 16:07
wyglądają bardzo apetycznie
Aleksandra/Olcia 10.01.2017 15:57
oooo uwielbiam,poproszę o porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak