Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brokułów, kaszy jaglanej i sera fety

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kasza jaglana 100 g
ser feta 1/3 opakowania
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cząber

Porada

Najlepiej ugotować zupę na wywarze z warzyw, ale w tej wersji, na szybko, też świetnie smakuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brokułów, kaszy jaglanej i sera fety

1. Brokuły wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy.
2. Dodajemy kaszę jaglaną i czosnek. Gotujemy zupę około 15 minut. Pilnujmy, bo jeśli kasza wchłonie za dużo wody, to dolejmy pół szklanki wody.
3. Gdy kasza będzie już ugotowana, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy pokrojony na kawałki ser feta.
4. Całość miksujemy na gładką masę.
5. Doprawiamy solą, pieprzem i cząbrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.01.2017 21:49
Bardzo ciekawy krem
jagoda5913 10.01.2017 00:22
fajny kolor wyszedł
IKrakowianka 09.01.2017 22:17
lubię takie zupy
Edith85 09.01.2017 19:56
Fajne połączenie
olkaaa 09.01.2017 18:45
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak