Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony makaron z kurczakiem i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuki
makaron udong
grzyby shiitake 10 sztuk
zielona fasolka szparagowa 20 dag
czosnek 4 ząbki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 2 łyżeczki
sos sojowy 3 łyżki
sos ostrygowy 2 łyżki
kolendra posiekana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony makaron z kurczakiem i warzywami

Z podudzi zdejmujemy mięso, następnie kroimy na małe kawałki. Mieszamy sosy z imbirem, przeciśniętym czosnkiem, kolendrą oraz cukrem, wkładamy w marynatę mięso i zostawiamy na 2 godziny. Grzyby moczymy w wodzie, gdy napęcznieją to gotujemy przez 25 minut. Kroimy w plasterki. Fasolkę kroimy na kawałki. Smażymy mięso, dodajemy grzyby, fasolkę, solimy i pieprzymy. Smażymy do czasu gdy mięso będzie miękkie a fasolka al dente. Makaron zaparzamy we wrzątku przez 3 minuty, dodajemy do reszty i przesmażamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.01.2017 22:48
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak