Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety ze szparagami i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 200 g)
ser żółty 4 plastry
szparagi konserwowe 1 słoiczek
mąka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety ze szparagami i serem

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe).
Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.01.2017 11:06
wyglądają ekstra
Janina 09.01.2017 16:09
Wspaniała propozycja;))
Bernadeta1 09.01.2017 16:03
Ze szparagami nie jadłam ale wyglądają bardzo smacznie i warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak