Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Falafele

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 300 gram
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
kumin 1 łyzeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Falafele

Ciecierzycę namaczamy na noc w wodzie. Odcedzamy mielimy w maszynce o drobnej siatce wraz z cebulą i czosnkiem. Dodajemy posiekana pietruszkę i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie formujemy małe placuszki i smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak