Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka pieczarkowa z sosem winegret

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki młode 500 g
szczypiorek czosnkowy do smaku
szczypiorek do smaku
koper świeży albo natka pietruszki
olej słonecznikowy 3-4 łyżki
cytryna mała
sól i pieprz do smaku

Porada

Do sosu można dodać małą łyżeczkę ulubionej musztardy.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka pieczarkowa z sosem winegret

Pieczarki umyć i odsączyć (najlepiej w wirówce do sałaty) - poszatkować w plasterki. Szczypiorek i szczypior czosnkowy drobno pokroić. Posiekać drobno koperek lub natkę pietruszki. Składniki połączyć i doprawić solą i pieprzem.
Olej wymieszać z sokiem wyciśniętym z cytryny i odrobiną startej skórki.
Zalać pieczarki i dokładnie wymieszać. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak