Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką i ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 1 woreczek 100g
szynka konserwowa 100 g
kukurydza konserwowa 1 puszka
ananas z puszki do smaku
seler konserwowy do smaku
papryka marynowana do smaku
ogórki kiszone do smaku
szczypiorek do smaku
majonez
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką i ananasem

Ryż ugotować al dente i ostudzić.
Szynkę pokroić w zapałkę, drobno pokroić szczypiorek i selera odciśniętego z zalewy. Ogórki kiszone i paprykę marynowaną pokroić w kostkę lub paseczki. Odsączyć kukurydzę i krojonego ananasa. Składniki sałatki połączyć z zimnym ryżem. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Całość można doprawić małym ząbkiem czosnku wyciśniętym przez praskę.

Przed podaniem schłodzić i ew. doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak