Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 150 g
masło 150 g
mąka ryżowa 1 szkl
mąka gryczana 0.5 szkl
mąka kukurydziana 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy jajko, zimne masło i szybko, dokładnie wyrabiamy. Ciasto zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce na ok 1 godzinę, aby dokładnie się schłodziło.
Krok 1 - Bezglutenowe ciasteczka orzechowe foto
2
Ciasto dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy dowolne kształty.
Krok 2 - Bezglutenowe ciasteczka orzechowe foto
3
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 8- 10 minut, do zarumienienia. Studzimy.
Krok 3 - Bezglutenowe ciasteczka orzechowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.01.2017 07:51
Smaczne ciasteczka.
jagoda5913 20.01.2017 00:30
super ciastka
gusia1000 20.01.2017 00:16
Na pewno smaczne.
Renataj 19.01.2017 21:25
Z pewnością bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak