Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
masło 3/4 kostki
ser feta 1/2 opakowania
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
oliwki zielone 10 sztuk
ser żółty 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z oliwkami

Z mąki, żółtek, masła, soli zagniatamy ciasto, chłodzimy 30 minut.
Następnie ciasto należy rozwałkować w formie do tarty i upiec przez 30 minut w temp. 160 stopni z obciążeniem z fasoli. Koncentrat mieszamy z oliwą, oregano i bazylią. Smarujmy upieczony spód. Na to wykładamy kawałki pomidorków, oliwek, kostki sera feta i sera żółtego. Zapiekamy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.01.2017 16:10
uwielbiam takie dania
MonikaW 20.01.2017 08:33
fajny przepis
olkaaa 19.01.2017 20:47
fajny pomysł
Urszula Świeca 19.01.2017 20:45
Smaczna.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak