Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszny schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
por 1 szt
cebula 2 szt
marchew 3 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
mąka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
bulion drobiowy 600 ml
woda 100 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszny schab

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry , lekko rozbić oprószyć solą , pieprzem i słodką papryką.
Krok 1 - Duszny schab foto
2
Mięso obtoczyć z obu stron w mące i smażyć 1 minutę na oleju z obu stron.
Krok 2 - Duszny schab foto
3
Cebulę obrać i drobno posiekać , zeszklić na oleju.
Krok 3 - Duszny schab foto
4
Do cebuli dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki warzywa. Smażyć ok 5 minut.
Krok 4 - Duszny schab foto
5
Do warzyw wlać bulion , dodać ziele angielskie i liście laurowe
Krok 5 - Duszny schab foto
6
Do bulionu i warzyw przełożyć mięso i dusić pod przykryciem ok 1 h.
( mięso powinno być całkiem przykryte wiec gdy nie jest dolać trochę wody. )
Krok 6 - Duszny schab foto
7
Na końcu mięso doprawić przyprawami.
Krok 7 - Duszny schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2017 12:19
smaczny pomysł
Renata9 19.01.2017 23:21
Fajny obiadek
dodi 19.01.2017 21:05
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak