Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREWETKI Z PATELNI Z CZOSNKIEM, NATKĄ I CHILI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki 250 gram
czosnek ząbki 4 posiekane
masło 40 gram
wino białe wytrawne 50 ml
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
natka pietruszki kilka listków
papryczka chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREWETKI Z PATELNI Z CZOSNKIEM, NATKĄ I CHILI

Na patelni podgrzać połowę masła, włożyć drobno posiekany czosnek (i chili jeśli używamy) i smażyć przez pół minuty. Włożyć krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony.
Wlać wino i na większym ogniu odparować. Zmniejszyć ogień do średniego, krewetki przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejną minutę.
Przewrócić krewetki rozcięciem do dołu i smażyć jeszcze przez pół minuty. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę extra vergine. Roztopić masło i odstawić z ognia. Doprawić cytryną, solą morską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.01.2017 13:25
smaczne połączenie
AZgotuj 19.01.2017 13:21
uwielbiam krewetki:)
Futka 19.01.2017 13:08
Świetne połączenie :)
2milutka 19.01.2017 11:26
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak