Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone skrzydełka z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
borówka do mięs 5 łyżek
gruszki 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
wywar warzywny 2 szklanki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone skrzydełka z borówkami

Skrzydełka oczyszczamy, obsypujemy solą i pieprzem, obsmażamy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy wywar, powidła, czosnek i posiekaną cebulę. Dodajemy również gruszki w całości. Dusimy wszystko przez 40 minut. Podajemy z warzywnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak